Skåne Sjælland Linux User Group - http://www.sslug.dk Forside   Tilmelding   Postarkiv   Oversigt   Kalender   Søg
 

Hvad er SSLUG?

SSLUG er Skåne Sjælland Linux User Group, og består som navnet siger af en gruppe personer med basis i Øresundsregionen og med fælles interesse i styresystemet Linux.

SSLUG er en non-profit forening der så vidt muligt ikke har nogen økonomi. Vi eksisterer via fælles arbejde og sponsorater fra tid til anden. Vi har ikke noget politisk eller religiøst tilhørsforhold, og skelner ikke til køn, race eller hudfarve. SSLUG bringer ikke reklamer, spam eller lignende.
SSLUG deltager fra tid til anden i diverse arrangementer, konferencer og lignende. Således er SSLUG altid med-arrangør af LinuxForum. SSLUG vil gerne hjælpe firmaer og private med Linux, men har ingen kommercielle eller økonomiske interesser i dette.

Vi lægger vægt på, at SSLUG er en fælles svensk/dansk forening. Vores officielle sprog er både svensk og dansk. Juridisk set er vi en svensk forening bosiddende i Lund. Derfor er vedtægterne (stadgar) officielt på svensk, med en uofficiel oversættelse til dansk.

Vi holder foreningsmøder (fungerer som generalforsamlinger) op til fire gange om året - skiftevis i Skåne og i Storkøbenhavn, men alle svenskere og danskere med Linux-interesse kan deltage på SSLUG's mailinglister. Husk at indmelde dig i foreningen her.

Desuden holder vi en række "hyggemøder" og "sandkassemøder", det kan godt blive til to hyggemøder om måneden, og sandkassemøder hver mandag i Roskilde. En gang imellem holder vi "Installparties", hvor alle kan komme med deres maskine og få hjælp til installation af Linux, eller hjælp til at løse et problem. Vi holder også møder i Skåne, fortrinsvis Lund og Malmö. Se kalenderen for de kommende og afholdte møder (du kan også se møder afholdt af andre foreninger her).

SSLUG samarbejder med foreningerne BSD-DK og DKUUG bl.a. om konferencen LinuxForum. SSLUG låner ofte lokaler af DKUUG, Niels Bohr Instituttet, Roskilde Handelsskole og Lunds Universitet. Derudover samarbejder SSLUG med andre brugergrupper gerne om pressemeddelser, konferencer, seminarer osv. Vi deltager i samfundsdebatten omkring bl.a. Linux, Open Source, og softwarepatenter, og vi deltager også i officielle høringer fra danske og svenske ministerier.

SSLUG er barn af Internettet og entusiasters glæde over den åbne verden, Linux repræsenterer. Fra starten har der ikke været langt fra tanke til handling.
I dag er SSLUG en af verdens største Linux Bruger Grupper. Hvordan SSLUG opstod kan læses i SSLUG's historie - kort fortalt. Vi har en graf over SSLUGs medlemstal.

Et stort aktiv er de forskellige postlister/nyhedsgrupper hvor medlemmerne diskuterer alt mellem himmel og jord relateret til Linux. Her får man ofte hurtigt svar fra nogen af Danmarks og Sveriges bedste Linux-eksperter, og vi har en liste (novice-listen) hvor alle "dumme" spørgsmål er tilladt. Arkiv over alle indlæggene findes sammesteds, og det er pænt søgbart bl.a. via Google. Bestyrelsen har udarbejdet en række regler for god opførsel på postlisterne som bedes overholdt.

Hvis man har behov for svar her og nu, eller bare har lyst at snakke om linux, kan man prøve på SSLUGs IRC-kanal.

I det daglige styres foreningen af en bestyrelse på 6 medlemmer og 2 suppleanter, som er modtagelige for forslag fra medlemmerne bl.a. via epost. Således laves der en række projekter i foreningen af de almindelige medlemmer, bl.a. projekt om oversættelse og tilpasning af Linux til dansk og svensk. Medlemmerne kan selv gå ind og rette på foreningens wiki og dermed give gode råd og vejledninger, på eget ansvar. Desuden haves en admin-gruppe, som står for driften af SSLUGs maskiner, og en www_admin-gruppe som står for driften af webstedet. En mere detaljeret beskrivelse af foreningens ledelse forefindes.

Websider på www.sslug.dk ejes af SSLUG's medlemmer, og må ikke anvendes i kommerciel øjemed uden accept fra bestyrelsen.

SSLUG's logo er designet af Nicolai Rasmussen, og kan frit anvendes til private formål af SSLUG's medlemmer. Kontakt bestyrelsen for anvendelse af SSLUG's logo til kommercielle formål.

 
Forside   Tilmelding   Postarkiv   Oversigt   Kalender   Søg

 
 
Henvendelse vedrørende websiderne til <www_admin>. Senest ændret Saturday, 21-Jan-2006 00:01:21 CET
Denne side vedligeholdes af Gitte Wange .