[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
 
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Skåne Sjælland Linux User Group - http://www.sslug.dk Home   Subscribe   Mail Archive   Forum   Calendar   Search
MhonArc Date: [Date Prev] [Date Index] [Date Next]   Thread: [Date Prev] [Thread Index] [Date Next]   MhonArc
 

Samba help.



Hej.
> >
> > I have been struggling with samba 2.2.0 on a red hat 7.1.
> > I just make it all of the configurations like it is shown in the most of
> the
> > samba docs. and books. Adding machine account in /etc/passwd  ( I have
W2K
> > pc)
> > looks like
> > biosname$:*:801:800:w2k 1:/dev/null:/bin/false
> > and so on.
> > I have listed here too my redhat box.
> > Then I have #smbpasswd -a -m for my pc.
> > When I try #smbpasswd -j domainname
> > I get no password server list given in smb.conf   what should i do
here??
> > I have a redhat 7.1 running samba 2,2,0 and w2k workstations.
> >
> > Here is my smb.conf.
> >
> > # Samba config file created using SWAT
> > # from redoktober (127.0.0.1)
> > # Date: 2001/06/09 21:32:18
> >
> > # Global parameters
> > [global]
> > workgroup = SAMBA
> > netbios name = REDOKTOBER
> > server string = Samba Server %v
> > encrypt passwords = Yes
> > update encrypted = No
> > password server =
> > unix password sync = Yes
> > log file = /var/log/samba/log.%m
> > max log size = 50
> > time server = Yes
> > socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192
> > domain admin group = @adm
> > add user script = /bin/adduser -d /dev/null -g 100 -s /bin/false -M %u
> > logon script = logon.bat
> > logon drive = H
> > domain logons = No
> > os level = 65
> > preferred master = True
> > domain master = True
> > dns proxy = No
> > wins support = Yes
> > guest account = guest
> > hosts allow = 192.168.1 127.
> >
> > [homes]
> > comment = Home Directories
> > read only = No
> > browseable = No
> >
> > [printers]
> > comment = All Printers
> > path = /var/spool/samba
> > printable = Yes
> > browseable = No
> >
> >
> >
>
............................................................................
> > .....
> >
>
............................................................................
> > ......
> >
> > All of this configurations concerning samba is O.K. but i think it is
very
> > interesting that no matter where i read (I have bought samba books
"Teach
> > yourself samba in 24 ours" or "Using Samba") there is no explanations on
> > ipchains or other things one should be careful before getting samba up
> and
> > running.
> > Is there a kind soul helping with that?
> > Anyway at last I can ping from w2k box the linux box by name and
> vice versa.
> > May be i should tell that i am running samba with a DHCP server from my
> ADSL
> > router - should be O.K right? (no static IP addresses though I have set
> wins
> > support = YES and in w2k given my redhat samba box as win server
> > 192.168.1.10 which is what i get when i ping it )
> > When I try to join the domain or workgroup from w2k boxes ( and YES i
have
> > created root as samba user and given a password different from root
> accounts
> > in red hat ) as root and with the password i have created for it
> > I get domain or workgroup name is not accessible. The network path was
not
> > found.
> when I look at /var/log/smbd
> it says  lib/access.c:check_access(324)
> Denied connection from (192.168.1.7)
> which is tcp/ip adress of my w2k box. Funny it gets the same TCP/IP adress
> every time no matter my dhcp configuration from my ADSL router.
> > What is I am missing here.
> > I am being using a lot of time with this and really need some help here.
> >
> > Thank you very much.





 
Home   Subscribe   Mail Archive   Index   Calendar   Search

 
 
Questions about the web-pages to <www_admin>. Last modified 2005-08-10, 19:23 CEST [an error occurred while processing this directive]
This page is maintained by [an error occurred while processing this directive]MHonArc [an error occurred while processing this directive] # [an error occurred while processing this directive] *