Skåne Sjælland Linux User Group - http://www.sslug.dk Forside   Tilmelding   Postarkiv   Oversigt   Kalender   Søg
 
Translations into: English German Swedish Danish
Local copy of translations: English Swedish Danish

Linus Torvalds FAQ (Danish translation)

This is a [not so strict] translation of the original English version available from http://www.tuxedo.org/~esr/faqs/linus/. There is also a German translation available from http://www2.cybercities.com/~jrocho/faqs/linus-faq.html and a Swedish translation at http://www.geocities.com/andkaha/linusfaq/.

En meget uofficiell Linus-FAQ

... en samling personlige fakta om Linus.

1. Hvem er Linus Torvalds?

Han skrev Linux-kernen. Hvis du ikke vidste det, hvorfor læser du så det her?

2. Hvordan ser han ud?

Nogle nyere billeder: JPG 6757 byte .

3. Hvordan skal jeg udtale "Linus"?

Hvis du taler svensk (hans modersmål) er det /lee'nus/. Der kan høres på denne lydfil) med en indspilning af Linus som udtaler både sit eget navn og "Linux" (med typisk finsk-engelsk accent). Engelsktalende udtaler "Linus" enten som /lie'nus/ (langt 'i') eller som /li'nus/ (kort 'i').

4. Hvor kommer Linus fra?

Linus kommer fra Finland. Han voksede op i Helsingfors (Finlands hovedstad og største by). Han skrev Linux-kernan i tiden som student ved Helsingfors Universitet.

5. Hvornår er han født?

28. december 1969 - fire dage før Unix epoc.

6. Hvis Linus er finsk, hvorfor er hans modersmål svensk?

Finland har en ganske stor (ca. 6%) svensktalende minoritet. Disse kalder sig "finlandssvenskere" og anser sig selv som finnere. Deres slægt har i hvert fald levet i Finland i mange generationer. Svensk er et af Finlands to officielle sprog (finsk er det andet).

7. Hvad er Linus' mellemnavn?

Mange tror at Linus mellemnavn er "Gud". En fåtal påstår det er "Eric" (eller "Erik"). Men hans egentlige mellemnavn er "Benedict". Det er ikke så ofte han anvender det navn.

8. Hvor bor Linus?

Han er bosat i Santa Clara i Californien i USA. Han flyttede dertil i første halvår i 1997.

9. Har Linus en hjemmeside?

Han har sin egen hjemmeside på http://www.cs.Helsinki.FI/~torvalds/. På den findes en animeret pingvin og søde billeder af hans datter Patricia Miranda Torvalds.

10. Hvad er Linus email-adresse?

Du kan skrive til Linus på torvalds@transmeta.com.

OBS: Eftersom Linus er den han er, så får han utroligt meget email, som han må gå igennem. Sløs ikke med hans tid! Linus er en vældig fin fyr, og skulle antagelig ikke blive vred, hvis du misbruger hans adresse, men der findes flere end hundrede tusinde personer, som antagelig skulle reagere kraftigere, hvis du gør det.

11. Vad gör Linus när han inte hackar Linux?

Han arbejder for Transmeta, en virksomhed, der har været meget stille omkring, hvad de lavede indtil den 15. november på Fall Comdex 1999. Rygterne sagde, at de var ved at udvikle en RISC-processor, som skulle kunne udføre x86-kode. Dette rygte ser ud til at være rigtigt, da teksten på deres hjemmeside antyder, at processoren er tiltænkt massemarkedet. Vi er blevet lovet flere detaljer den 19. januar 2000... (stay tuned!)

Han leger med sine døtre Patricia Miranda og Daniela. Her er et billiede af hele familien.

Han drikker øl (specielt Guinness). Fra tid til anden hænder det, at han skyder pistol. Han kombinerer dog ikke disse to aktiviteter.

Ja, han har faktisk et liv ved siden af. Vi venter med spænding på andre afsløringer om hans fritidsbeskæftigelser, forudsat at han vil dele dem med os.

12. Så Linus tog et job for en virksomhed, som ikke er Linux-orienteret?!

Ja, det gjorde han. Det er et rygte, som siger at han skulle have overvejet at starte hos Red Hat, men at han ikke ville favorisere nogen Linux-distributør. Linus har afstået fra at benægte eller bekræfte dette rygte, men tilkendegiver at han anvender Red Hat på sin pc derhjemme, og han er set gå med Red Hat T-shirts på Linux-konferencer.

13. Har Linus nogensinde taget fejl?

Ja - en gang. Han var, som han selv udtrykker det, "irrationel" da han lavede bindingen til Linux "backspace"-tasten. Antagelig viser dette at han også er et menneske...

Forslag til nye spørgsmål og svar

A. Er Linus gift?

Ja - han er gift med Tove Monni, som også er finne. Hun er desuden 6 gange finsk karatemester.

B. Har Linus nogen børn?

Ja - han har tre døtre sammen med sin kone Tove:


Claus Sørensen
cs@plomus.dk
 
Forside   Tilmelding   Postarkiv   Oversigt   Kalender   Søg

 
 
Henvendelse vedrørende websiderne til <www_admin>. Senest ændret 2004-03-07, klokken 21:25
Denne side vedligeholdes af Claus Sørensen .